Amico Più

Speuren privé

Samen de speurneus in uw hond naar boven halen

“De omgang met de hond op een diervriendeli jke manier, dát staat bi j Amico Più écht centraal” – M. Wolters

Wat komt aan bod in deze cursus?

Inhoud
In deze cursus wordt de basis gelegd om uw hond te leren opspeuren. Gedurende een privéles gaan we met uw hond de open natuur in. Hier laten we de natuurlijke speur-driften van de hond naar boven komen.

Na 1 à 2 privélessen hebben we u en de hond de basisprincipes aangeleerd om samen te blijven speuren. Deze speurlessen zijn uitermate geschikt om te volgen met de hele familie.

Cursusduur

We raden aan om minimaal 1 á 2 privelessen te nemen om zelfstandig te kunnen speuren. Meer lessen zijn mogelijk, dan gaan we samen intensiever verdertrainen.

Prijs
€60,- / duur 1,5 uur

Veelgestelde vragen

Hoe oud moet mijn hond zijn?

Bij de gehoorzaamheidscursus zijn honden vanaf 6 maanden oud welkom. (leeftijd bij start van de cursus).

Is iedere hond geschikt voor speurcursus?

We kunnen u leren speuren met ieder ras. Van chihuahua tot Duitse Dog en alle hondensoorten ertussen in. Sommige honden hebben meer aanleg om te speuren, omdat die sneller geuren oppikt dan andere honden. Concentratie speelt daarnaast ook nog een grote rol, maar dit is bij mensen hetzelfde.

Wanneer beginnen de cursussen?

De privélessen beginnen zijn in overleg te plannen. We streven ernaar zo snel mogelijk met u en uw hond aan de slag te gaan.

Wie mag mee naar de cursus?

Bij de privé speurlessen mag de hele familie meekomen. Dit is een gezellig gezinsuitje waar jullie samen met de hond er op uitgaan.

Hoe moet de cursus betaald worden?

Het cursusgeld kan per overboeking, pin of in contanten afgerekend worden.

Wat heb ik nodig bij de cursus?
  • Een passende halsband of tuigje van leer of nylon.
  • Een leren of nylon lijn van minimaal 2 meter. 
  • Eigen voer van uw hond en daarnaast lekkere maar kleine voertjes. Zoek uit waar uw hond echt gek op is. Denk dus ook aan gekookt/gedroogt vlees of vis etc. Bij onze hondenschool zijn prima voertjes te koop; 100% natuurlijk en zonder toevoeging!
Gaat de les door bij slecht weer?

In overleg wordt gekeken of het weer geschikt is. Anders zal de les verplaatst worden. Aangezien de les speuren wordt gegeven in de open natuur, is het niet mogelijk een les van dezelfde kwaliteit op onze overdekte locatie te geven. 

Gaat de cursus door bij vrieskou?

De speurlessen kunnen in principe ook in de winter gegeven worden. Maar wij houden altijd het welzijn van de hond in de gaten, en denken ook aan het plezier van de eigenaar.

Wat als de cursus tóch wordt afgelast?

U behoudt het recht op deze les. We zorgen ervoor dat we samen een nieuwe datum plannen.

Waar wordt de speurles gegeven?

Het speuren verzorgen we in natuurgebied de Eijsder Beemden te Eijsden. In overleg kan een andere locatie afgesproken worden.

Heeft u een vraag en kunt u geen informatie vinden over dit onderwerp?
Neem dan contact met ons op. We helpen u graag!

Geïnteresseerd?

Laat hier uw gegevens achter, dan nemen wi j contact met u op.